UaStorLove.ru

Воскресіння ісуса христа глава з закону божого серафима слобідського

Відео: Воскресіння Ісуса Христа - Джозеф Принс!

2303-0301Як минула ж субота, вночі, на третій день після Своїх страждань і смерті, Господь Ісус Христос силою Свого Божества ожив, тобто. Е. Воскрес із мертвих. Тіло Його, людське, перетворилося. Він вийшов з гробу, не відваливши каменя, не порушивши синедріонової печатки невидимий для варти. З цієї миті воїни, самі не знаючи того, охороняли порожню труну.

Раптом зчинився Землетрус- з небес зійшов ангел Господній. Він, приступивши, відвалив камінь від дверей Гробу Господнього і сіл на ньому. Його ж постать була як блискавка, а шати його були білі, як сніг. Воїни, що стояли на варті біля труни, прийшли в трепет і стали, як мертві, а потім, прийшовши до тями від страху, розбіглися.

У цей день (перший день тижня), як тільки скінчився суботній спокій, вельми рано, на світанку, Марія Магдалина, Марія Яковова, Іоанна, Саломія та інші жінки, взявши приготоване запашне миро, пішли до гробу Ісуса Христа, щоб помазати тіло Його, так як вони не встигли цього зробити при похованні. (Жінок цих Церква іменує мироносицями). Вони ще не знали, що до гробу Христового приставлено сторожу, і вхід в печеру запечатаний. Тому вони не сподівалися кого-небудь там зустріти, і говорили між собою: "Хто відвалить нам каменя від могильних дверей?" Бо камінь був дуже великий.

Марія Магдалина, випередивши інших жінок-мироносиць, перша прийшла до гробу. Ще не світало, було темно. Марія побачивши, що камінь відвалений від труни, відразу ж побігла до Петра і Іоанна і говорить: "Взяли Господа з гробу і не знаємо, де поклали Його". Почувши такі слова, Петро і Іоанн негайно побігли до гробу. Марія Магдалина пішла за ними.

У цей час підійшли до гробу інші жінки, які йшли з Марією Магдалиною. Вони побачили, що камінь відвалений від труни. І коли зупинилися, раптом, побачили светозарного ангела, що сидить на камені. Ангел, звертаючись до них, сказав: "не бійтеся, бо знаю, що ви шукаєте Ісуса розп`ятого. Його немає тут-бо воскрес, як сказав ще будучи з вами. Підійдіть, подивіться на місце, де лежав Господь. А потім підіть скоре, і скажіть Його учням, що Він воскрес із мертвих".

Вони увійшли всередину труни (печери) і не знайшли тіла Господа Ісуса Христа. Але, поглянувши, побачили ангела в білому одязі, що сидів праворуч того місця, де був покладений Господь- їх охопив жах.

Ангел же сказав їм: "НЕ ужасайтесь- Ісуса шукаєте Назарянина распятого- Він воскрес- Його немає тут. Ось місце, де Його поховали були. Але йдіть, скажіть учням Його та Петрові (який своїм зреченням відпав від числа учнів), що Він зустріне вас в Галілеї, там Його ви побачите, як Він сказав вам".

Коли ж жінки стояли в подиві, раптом, знову перед ними з`явилися два ангели в блискучих одежах. Жінки в страху схилили обличчя свої до землі.

Ангели сказали їм: "Чого ви шукаєте Живого між мертвими? Його тут, бо воскрес- згадайте, як Він говорив вам, коли був ще в Галілеї, кажучи, що Синові Людському треба бути виданому до рук грішних людей, і розп`ятому бути, і воскреснути третього дня".

Тоді жінки згадали слова Господа. Вийшовши ж, вони в трепеті і страху побігли від гробу. А потім зі страхом і великою радістю пішли сповістити учеників Його. Дорогою ж нікому нічого не сказали, бо боялися.

Прийшовши до учнів, жінки розповіли про все, що бачили і чули. Але учням здалися слова їх порожніми, і вони не повірили їм.

2303-0302Тим часом до гробу Господнього вдаються Петро та Іван. Іоанн біг, хутчіш від Петра і прийшов до гробу прибув, але він не ввійшов, а нахилившись, бачить лежить плащаниця. Слідом за ним вдається Петро, входить в труну і плащаницю лежить плащаниця, і плат (пов`язку), який був на голові Ісуса Христа, що лежить не з плащаницею, але згорнутий на іншому місці окремо від завіс. Тоді за Петром увійшов і Іван, бачив все, це і увірував в воскресіння Христове. Петро ж дивувався сам в собі того, що сталося. Після цього Петро та Іван знову до себе.

Коли Петро та Іван пішли, Марія Магдалина, що прибігла з ними, залишилася біля труни. Вона стояла і плакала біля входу в печеру. І коли плакала, нахилилася і подивилася в печеру (в труну), і побачила двох ангелів у білому вбранні, що сидять, один у головах, а другий у ніг, де лежало тіло Спасителя.

Ангели сказали їй: "дружина! що плачеш?"

Марія Магдалина відповіла їм: "Узяли мого, і не знаю, де поклали Його".

Сказавши це, вона озирнулася назад і побачила що стоїть Ісуса Христа, але від великої печалі, від сліз і від впевненості своєї, що мертві не воскресають, вона не впізнала Господа.

Ісус Христос говорить їй: "Жінка! що ти плачеш? Кого шукаєш?"

Марія ж Магдалина, думаючи, що це садівник цього саду, каже Йому: "Пан! Якщо ти виніс Його, скажи мені, де поклав Його, і я візьму Його".

Тоді Ісус Христос говорить їй: "Марія!"

Добре знайомий їй голос змусив її схаменутися від печалі, і вона побачила, що перед нею стоїть Сам Господь Ісус Христос. Вона вигукнула: "Учитель!" - і з невимовною радістю кинулася до ніг Спасітеля- і від радості вона не уявляла собі всієї величі моменту.

Але Ісус Христос, вказуючи їй на святе і велике таїнство воскресіння Свого, говорить їй: "Не торкайся до Мене, бо Я ще не зійшов до Отця Моему- а йди до братів Моїх (т. е. учням) і скажи їм: Я йду до Свого Отця й Отця вашого, і до Бога Мого й Бога вашого".

Тоді Марія Магдалина поспішила до учнів Його з звісткою про те, що бачила Господа, і про те, що Він сказав їй. Це було перше явище Христа після воскресіння.

По дорозі Марія Магдалина наздогнала Марію Якова, також поверталася від гробу Господнього. Коли ж вони йшли сповістити учеників, раптом, Сам Ісус Христос зустрів їх і сказав їм: "радійте!".

Вони ж підійшли, обняли Його ноги, і вклонилися Йому.

Тоді промовляє до них Христос: "не бійтеся, Ідіть, повідомте братів Моїх, нехай вони йдуть у Галілею, і там вони побачать Мене".

Так воскреслий Христос з`явився вдруге.

2303-0303Марія Магдалина з Марією Якова, ввійшовши до одинадцяти учням і всім іншим, які сумували та плакали, сповістили велику радість. Але вони, почувши від них, що Ісус Христос живий і вони бачили Його, не повірили.

Після цього Ісус Христос явився окремо Петрові і запевнив його в Своє воскресіння. (Третє явище). Тільки тоді багато хто перестав сумніватися в дійсності воскресіння Христового, хоча і залишилися ще не віруючі між ними.

Але найперше, як свідчить від давнини св. Церква, Ісус Христос обрадував Пресвяту Матір Свою, сповістив Їй через ангела про Своє воскресіння.

Про це так оспівує Св. Церква:

- Ангел звістив благодатнішим: чиста Діво, радуйся! і паки річку: радуйся! Твій Син воскрес на третій день із гробу, і мертві спорудивши: людие веселіться!

- Світися, світися, новий Єрусалиме! слава бо Господня на тобі возсия: радій нині і веселися, Сіоне! Ти ж чиста, красуйся, Богородице, про повстання різдва Твого.

Ангел вигукував благодатним (Божої Матері): чиста Діво, радуйся! і знову кажу: радуйся! Твій Син воскрес із гробу на третій день після смерті і воскресив мертвих: люди, веселіться!

Прославляє, прославляє християнська Церква, тому що над тобою засяяла слава Господня: веселись нині і веселися! Ти ж, Чиста Богородице, радуйся про воскресіння Тобою народженого.

Відео: ,, Життя Ісуса Христа # 39; # 39; фільм

Тим часом воїни, які охороняли гріб Господній і від страху розбіглися, прийшли в Єрусалим. Деякі з них пішли до первосвящеників і їм оголосили про все, що сталося біля гробу Ісуса Христа. А первосвященики, зібравшись зі старійшинами, зробили нараду. За своїм злому упертість вороги Ісуса Христа не хотіли повірити Його воскресіння і порішили приховати цю подію від народу. Для цього вони підкупили воїнів. Давши багато грошей, вони сказали: "говорите всім, що учні Його, прийшовши вночі, украли Його, коли ми спали. А якщо чутка про це дійде до правителя (Пилата), то ми Подбайте за вас переконаємо його і вас від неприємностей". Воїни взяли гроші і вчинили так, як були навчені. Слух цей пронісся між євреями, так що багато хто з них і до цих пір вірять.


2303-0304Обман же і брехня цього слуху видно кожному. Якщо воїни спали, то не могли бачити, а якщо бачили, значить не спали і затримали б викрадачів. Варта повинна спати і стерегти. Не можна собі уявити, щоб варта, що складалася з кількох осіб, могла заснути. А якщо все воїни заснули, то підлягали суворому покаранню. Чому ж їх не покарали, але залишили в спокої (і навіть нагородили)? А налякані учні, від страху замикати в своїх будинках, могли б хіба зважитися, без зброї проти озброєних римських воїнів, на таке сміливе справу? А до того ж, для чого їм це було робити, коли вони самі втратили віру в свого Спасителя. Крім того, чи могли вони відвалити величезний камінь, нікого не розбудивши?

Все це неможливо. Навпаки, самі учні подумали було, що хто то забрав тіло Спасителя, але побачивши порожню труну, вони зрозуміли що після викрадення так не буває. І, нарешті, чому ж начальники юдейські хто не шукає тіло Христове і не покарали учнів? Так вороги Христові намагалися затьмарити справу Божу грубим сплетінням брехні і обману, але виявилися безсилими перед істиною.



ПРИМІТКА:

Відео: Воскресіння Ісуса Христа - Відео на Великдень

1. Див. В Євангелії: від Матвія, гл. 28, 1-15-
2. від Марка, гл. 16, 1-11-
3. від Луки, гл. 24, 1-12-
4. від Іоанна, гл. 20, 1-18.
5. Див. Також 1-е послання св. ап. Павла до Коринтян: гл. 15, 3-5.

джерело Завет.ру
Поділитися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
» » Воскресіння ісуса христа глава з закону божого серафима слобідського