UaStorLove.ru

Великдень

Відео: Великдень. Надія на порятунок

2303-0101Подія Воскресіння Христова - найбільше християнське свято. Це є Свято свят і Торжество з торжеств, знамення перемоги над гріхом і смертю і початок буття світу, викупленого і освяченого Господом Ісусом Христом. Свято це називається ще Пасхою, тобто Днем, в який здійснився наш перехід від смерті - до життя і від землі - до Неба.
Як чудодійні ці слова! Коли ми їх вимовляємо або чуємо, в наших серцях спалахують вогні святої радості про Господа Ісуса Христа Воскреслого. І де б вони не виголошувалися, де б ці слова не лунали, де б не чулися, - усюди вони викликають тріпотіння в кожному серці і від них все яскравіше спалахує полум`я віри в душі кожного прославляє Воскреслого Господа.

«Христос Воскрес!» - ми говоримо з відчуттям духовного восторга- їх хочеться вимовляти без кінця, слухаючи у відповідь інші два святих слова: «Воістину Воскрес!»

Ось як це було:

Як минула ж субота, вночі, на третій день після Своїх страждань і смерті, Господь Ісус Христос силою Свого Божества ожив, тобто воскрес із мертвих. Тіло Його, людське, перетворилося. Він вийшов з гробу, не відваливши каменя, не порушивши синедріонової друку, і невидимий для варти. З цієї миті воїни, самі не знаючи того, охороняли порожню труну.

Раптом зчинився Землетрус- з небес зійшов Ангел Господній. Він, приступивши, відвалив камінь від дверей Гробу Господнього і сіл на ньому. Його ж постать була як блискавка, а шати його були білі, як сніг. Воїни, що стояли на варті біля труни, прийшли в трепет і стали, як мертві, а потім, прийшовши до тями від страху, розбіглися.

У цей день (перший день тижня), як тільки скінчився суботній спокій, вельми рано, на світанку, Марія Магдалина, Марія Яковова, Іоанна, Саломія та інші жінки, взявши приготоване запашне миро, пішли до гробу Ісуса Христа, щоб помазати тіло Його, так як вони не встигли цього зробити при похованні. (Жінок цих Церква іменує мироносицями). Вони ще не знали, що до гробу Христового приставлено сторожу і вхід в печеру запечатаний. Тому вони не сподівалися кого-небудь там зустріти і говорили між собою: «Хто відвалить нам каменя від могильних дверей?» Камінь же був дуже великий.

Марія Магдалина, випередивши інших жінок-мироносиць, перша прийшла до гробу. Ще не світало, було темно. Марія, побачивши, що камінь відвалений від труни, відразу ж побігла до Петра і Іоанна і говорить: «Забрали Господа з гробу, і не знаємо, де поклали Його». Почувши такі слова, Петро і Іоанн негайно побігли до гробу. Марія Магдалина пішла за ними.

У цей час підійшли до гробу інші жінки, які йшли з Марією Магдалиною. Вони побачили, що камінь відвалений від труни. І коли зупинилися, раптом побачили светозарного Ангела, який сидить на камені. Ангел, звертаючись до них, сказав: «Не бійтеся, бо знаю, що ви шукаєте Ісуса розп`ятого. Його немає тут-бо воскрес, як сказав ще будучи з вами. Підійдіть, подивіться на місце, де лежав Господь. А потім підіть швидше і скажіть Його учням, що Він воскрес із мертвих ».

Вони увійшли всередину труни (печери) і не знайшли тіла Господа Ісуса Христа. Але, поглянувши, побачили Ангела в білому одязі, що сидить праворуч від місця, де був покладений Господь- їх охопив жах.

Ангел же сказав їм: «Не ужасайтесь- Ісуса шукаєте Назарянина розп`ятого. Він воскрес. Його немає тут. Ось місце, де Його поховали були. Але йдіть, скажіть учням Його та Петрові (який своїм зреченням відпав від числа учнів), що Він зустріне вас в Галілеї, там Його ви побачите, як Він сказав вам ».

Коли ж жінки стояли в подиві, раптом знову перед ними з`явилися два Ангела в блискучих одежах. Жінки в страху схилили обличчя свої до землі.

2303-0102Ангели сказали їм: «Чого ви шукаєте Живого між мертвими? Його тут, бо воскрес- згадайте, як Він говорив вам, коли був ще в Галілеї, кажучи, що Синові Людському треба бути виданому до рук грішних людей, і розп`ятому бути, і воскреснути третього дня ».

Пасхальна служба починається опівночі з суботи на Неділя-вся вона виконана духовної радості і тріумфу. Вся вона - урочистий гімн Світлого Христового Воскресіння, примиренню Бога і людини, перемозі життя над смертю.

Свято Великодня щороку відбувається в різні числа місяця і час його святкування «переходить» по своїй даті, але завжди припадає на недільний день. Усі свята, пов`язані календарно з Великоднем (а це Вербна Неділя, Великдень, Вознесіння і Трійця) теж міняють свою дату і називаються перехідними або рухомими. Інші двунадесяті свята (Різдво Христове, Хрещення, Стрітення та ін.) Мають постійну дату і називаються неперехідні або нерухомими.

Відео: Великдень, фільм 1-го каналу





джерело https://calend.ru

Поділитися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Схожі

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
» » Великдень